Портал в режимі тестування та наповнення

Кіберполіцейські анонсували оновлення проєкту «Брама» на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024

Поділитись:

На дводенному форумі, організованому Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, виступили понад 20 спікерів – народні депутати, керівники міністерств і відомств, українські та закордонні експерти з комунікацій. Серед них – начальник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко.

Учасники обговорили успішні комунікаційні кейси та нові стратегії в інформаційній війні з росією, в тому числі на міжнародній арені.

Під час виступу керівник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко наголосив на важливості протидії пропаганді країни-агресора в інтернеті та блокування каналів, якими поширюються російські наративи. Правоохоронець анонсував велике оновлення проєкту «Брама» та розповів про напрацювання кіберполіції у цьому напрямку. 

Ініціатива спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню пропаганди ворога в медіапросторі.

«Брама» була створена задовго до повномасштабного вторгнення і спершу використовувалася для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через месенджер «Телеграм». Але війна змінила направленість цього проєкту і наразі він допомагає боротися з російськими ІПСО і пропагандою», - зазначив Євгеній Панченко. 

Кіберполіцейський зауважив, що за час повномасштабного вторгнення завдяки «Брамі» було заблоковано 27 тисяч ворожих ресурсів у різних соцмережах. 

«У нас є вектор розвитку, ми чітко розуміємо, як розвивати проєкт «Брама». Ми змінюємо підходи до блокування», - зазначив Панченко.

Він також анонсував запуск окремого сайту проєкту «Брама», офіційне представлення якого відбудеться у квітні.

«Ми розвиваємо цей проєкт не тільки на платформі «Телеграм». Ми бачимо розвиток на інших платформах і створення власних ресурсів. Ми готуємо реліз нашого сайту, який розробили з нашими партнерами. Там буде дуже багато рекомендацій, а також можливість надсилати скарги і знищувати ворожу пропаганду», - сказав Євгеній Панченко.