Портал в режимі тестування та наповнення

Проєкт «BRAMA» – створений волонтерами, за підтримки Кіберполіції України

Поділитись:

Цей проєкт покликаний навчити пересічних громадян розпізнавати фейки та пропаганду, а також перекрити доступ до нашого інфопростору російським осередкам пропаганди онлайн та популяризувати безпечне поводження в мережі. 

Несвідоме споживання інформації та недостатній рівень інформаційної грамотності стали передумовами спільної для всіх українців проблеми – засилля ворожої пропаганди та фейків. Дезінформація в мережі негативно впливає на свідомість людей та хід війни в цілому, тому користувачі мережі Інтернет мають завжди бути обачними та вміти розпізнавати фейки, пропаганду та дезінформацію.

Щоденно, гортаючи стрічку у своїх соціальних мережах та месенджерах ми натикаємось на інформацію, яка на нашу думку є неправдивою або небезпечною. У свідомої людини виникає природнє бажання прибрати таку інформацію із медіа простору або заблокувати її поширення.  Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вирогідність того, що джерело буде заблоковано.

Учасники проєкту залучені до масового надсилання скарг на джерела, які необхідно блокувати. Відправити та отримати посилання на джерела неприйнятного контенту, залучені до блокування учасники, можуть в Телеграм боті @stopdrugsbot.

Проєкт «BRAMA» представлено у популярних месенджерах Телеграм, Вайбер та Whatsapp, а також, соціальних мережах Facebook, Instagram та  ТікТок. Загальна кількість учасників понад 200 тис.

Основним джерелом комунікації із активними громадянами є телеграм канал «BRAMA»  https://t.me/+EbXZHBfHXbszY2I6 

Механіка взаємодії – знаходимо та знешкоджуємо ворога онлайн за допомогою інструментів, які є у вільному доступі та без ризику для себе. В будь-який зручний для вас час, в будь-якому місці, де ловить інтернет.

На сьогоднішній день зусиллями активних учасників вже заблоковано понад 28 тисяч посилань на джерела поширення неприйнятного контенту.

                                                 

Підписуйся в телеграм на канал та відправ в "бан" ворожі інтернет ресурси. "BRAMA" – Донать свій час на захист інфопростору!